Welk type ondernemer ben jij?
Ondernemer in spe

Begeleiding van ondernemers in spé

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen is ontzettend spannend, maar jouw drive is sterker! Samen kijken we hoe we de overstap van loondienst naar jouw eigen bedrijf zo goed mogelijk kunnen inrichten zodat jij je er comfortabel genoeg bij voelt om de volgende stap te maken naar de vrijheid van ondernemen.

Lees meer >
Startende ondernemer

Business mentor voor (startende) ondernemers

Ik stel me graag op als jouw business mentor om de groei die jij voor ogen ziet samen te realiseren. Als een ware sparringspartner en iemand die met je meekijkt- en ook denkt help ik jou de juiste keuzes en prioriteiten te bepalen. Ik zorg ervoor dat jij stopt met schipperen én koers gaat varen.

Lees meer >
Ervaren entrepreneur

Business mentor voor ervaren entrepreneurs

Misschien ervaar je wel dat jouw bedrijf ontzettend is gegroeid en vind je het nu lastig om zelf meer balans tussen je werk en privéleven te krijgen. Anders gezegd, misschien wil je wel ervaren hoe het is om meer aan jezelf te werken in plaats van aan je bedrijf terwijl je bedrijf toch verder groeit.
Lees meer >

Roland, beschikt over een uitstekend gevoel voor wat zijn clientèle bezig houdt. Zijn ontwapenende, maar professionele en integere aanpak zorgt voor een relatie die op vertrouwen en respect is gebaseerd. Hij luistert en kan daarna de juiste verbanden leggen en zorgen dat de “juiste” mensen aan tafel komen. Zijn ondernemers zin werkt inspirerend en is een voorbeeld voor anderen.

Develop manager

Roland is een inspirerende leider. Hij weet het talent van zijn mensen te vinden en ze daar veel vertrouwen in te geven. Ze werken daardoor zelfstandiger en creatiever. Ik heb ook een clinic “persoonlijk leiderschap” op basis van nunchaku
van hem mogen meemaken, wat mij op hele leuke en creatieve manier beter leerde concentreren.

Directielid, Croonwolter&dros

MENTOR VOOR STARTERS EN UPSCALERS

WAAR KAN IK JOU MEE HELPEN?

Elke dag moet je als ondernemer of leidinggevende knopen doorhakken en beslissingen nemen. Maar hoe weet je zeker dat het de juiste beslissingen zijn? Hoe zorg je dat je meer AAN je business kunt werken in plaats van IN je business? Of je werkt op dit moment nog in loondienst, maar je hebt nog net dat kleine zetje nodig om je bedrijf op te starten.

Ik help al jarenlang ondernemers en starters in spé met het zetten van die volgende stap, naar the next level.

  • Hoe begin ik met mijn eigen bedrijf?
  • Welke doelen wil ik bereiken met mijn bedrijf?
  • Hoe ervaar ik meer rust en focus in mijn bedrijf?

Ik ben werkzaam geweest bij diverse multinationals en familiebedrijven en inmiddels zelf een aantal bedrijven opgericht. Daarnaast is mijn manier van coaching uniek, omdat ik naast jarenlange bedrijfskundige ervaring, ook de ervaring meeneem van het jarenlang gepassioneerd beoefenen van verschillende gevechtskunsten (met name nunchaku-do en judo). De normen en waarden die hierin verweven zijn, zijn mijn hele leven een gids geweest in mijn weg naar succes. Deze kernwaarden neem ik mee binnen het mentorschaptraject zodat ook jij succesvoller wordt.

Ik kijk niet alleen pur sang naar jouw bedrijf, maar neem ook een stukje van jouw levensstijl mee als uitgangspunt voor jouw succesvolle bedrijf. Mijn motto is: als jij niet lekker in je vel zit, dan zit jouw bedrijf ook niet lekker in zijn vel. En moeten we hier dus aan gaan werken! In mijn coachingstechnieken neem ik dan ook aspecten van een gezonde mentaliteit, een gezonde levensstijl, voeding, rust en focus mee gedurende jouw mentorschapstraject.

Nu vrijblijvend kennismaken

Boek een gratis sparringsessie

Ik ben jouw externe sparringpartner die pragmatisch en hands-on met jou aan de slag gaat!

Roland Griek, Senza

Wat kan je verwachten van een business mentor traject bij mij?

Voor mij is de MyDrives analyse het startpunt om te weten hoe jij als persoon in elkaar zit. Startende met een miniscan krijg je binnen 5 minuten inzicht in jouw “hoogste drijfveer”. Het type persoon dat hieruit komt link ik aan jouw bedrijf, want waarschijnlijk run jij je (aankomende) bedrijf op dezelfde manier als hoe jij als persoon in elkaar zit. Ten minste dat is voor de lange termijn wel een must. Als we dan samen verder gaan dan zal de Mydrives-analyse, zeg maar de grote broer van de miniscan, inzicht geven in al jouw drijfveren en hoe die zich verhouden in jouw gedragsvoorkeuren. Hiermee weten we dus ook aan welke eigenschappen we moeten werken om jouw bedrijf naar doelen te laten toewerken op een manier die passend voor je is.

Voor jouw bedrijf neem ik jouw karaktereigenschappen en persoonlijkheid als uitgangspunt. Aanvullend neem ik ook thema’s zoals mentaliteit, gezonde levensstijl, voeding, rust en focus mee tijdens jouw mentorschapstraject.

Een mentorschapstraject kan doorlopend zijn, maar het kan ook zijn dat je juist op een bepaald punt vastloopt en eenmalig met mij wilt sparren. Alles is mogelijk, want ik ben JOUW business mentor en ik pas me volledig aan naar wat jij als (beginnende) ondernemer nodig hebt. Ik heb veel te bieden, wat en hoe vaak je hier gebruik van maakt, bepaal je geheel zelf.

HOE KAN IK JOU HELPEN?

Sparringpartner, begeleiding ondernemers in spé, mentor en coach voor (startende) ondernemers en ervaren entrepreneurs

Natuurlijk kun je alles zelf gaan ondervinden en ontdekken, maar iedereen komt wel eens op een punt dat je stagneert. Dat kan zijn op persoonlijk vlak, maar ook binnen je bedrijf. Iedereen excelleert met behulp van andere, dus ook jij. Met mijn ervaring en objectieve blik help en adviseer ik jou bij complexe vraagstukken en werken we middels een gericht stappenplan aan de doelen die jij wilt bereiken.

  • Als mentor laat ik jou zien hoe jij je talenten kunt inzetten om sneller en effectiever te kunnen groeien, maar ook om de uitdagingen van het ondernemerschap te kunnen tackelen.

  • Een goede mentor is er als je ‘m nodig hebt. Je kunt mij bellen, mailen of een berichtje sturen om te sparren over lastige kwesties.

  • Ik kijk niet alleen naar de knelpunten binnen jouw bedrijf, maar ook naar jouw levensstijl, om te achterhalen hoe jij jezelf het beste kan helpen.

Nu vrijblijvend kennismaken

Boek een gratis sparringsessie

Roland is as customer oriented as it gets. He combines high business acumen with a very professional attitude and a drive that helps him to achieve outstanding results. His high negotiation skills have helped him to adapt quickly, whenever taking up new challenges. He is a well respected people manager. I truly enjoy working with Roland, as he is able to find the balance between the result for his customer, and his own business expectations.

Strategic Purchaser Enexis, Enexis

Roland, Een gedreven persoon die duidelijke doelen stelt, zeer oplossingsgericht werkt, denkt in mogelijkheden, helder en duidelijk communiceert en kostenbewust werkt. Hij investeert in mensen, maakt gebruik van hun kennis en kunde, stimuleert en gaat voor het optimale resultaat.

HR medewerker, Sevagram

DE GEHEIME INGREDIËNTEN

Bereik je doelen. Altijd!

In balans komen én blijven is het uitgangspunt. Daardoor realiseer je dagelijks maximale impact en dat straal je ook uit! Hoe we dat bereiken? Ik geef je inzicht in je drijfveren en leer je om wendbaar te worden. Dit is namelijk hét ingrediënt om je doelen altijd te bereiken waardoor falen gewoonweg geen optie meer voor je is.

Denk maar even aan die beroemde quote van Charles Darwin: “Het zijn niet de sterksten of slimsten die overleven, maar degenen die het beste in staat zijn om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.”

Dit wendbaar maken doe ik door de drijfveren inzichtelijk te maken en daarmee gericht aan de slag te gaan op basis van kernwaarden uit de gevechtskunst: respect, discipline, vertrouwen en weerbaarheid.

UNIEKE WERKWIJZE

Wat kun je verwachten van het coachingstraject?

Senza werkt(e) onder meer voor

Veelgestelde vragen

Dit vroegen andere ondernemers, leidinggevenden en managers mij voordat ze begonnen met een coaching traject bij mij.

Elke sessie duurt 1 – 2,5 uur en kost €125,00 per uur (excl. BTW en eventuele reiskosten). Ik werk niet met langlopende contracten of verplichtingen, maar ga graag een duurzame samenwerking aan op basis van vertrouwen en toegevoegde waarde! Onze samenwerking duurt zolang deze voorwaarden aanwezig zijn en je investeert alleen in de tijd die we daadwerkelijk samen aan het werk zijn.

Bijna alle grote, bekende en succesvolle ondernemers hebben één of net zoals ik meerdere coaches. Er zijn zelfs onderzoeken waaruit blijkt dat wanneer twee personen met elkaar sparren, de intelligentie en creativiteit meer dan verdubbeld.

Daarnaast heb ik zelf ontzettend veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, zowel bij multinationals als familiebedrijven. Inmiddels sta ik aan het roer van meerdere bedrijven en kan ik jou vanuit mijn eigen ervaringen helpen om efficiënter je doelen te bereiken.

Vooropgesteld… ik doe niet aan contracten of jaarprogramma’s. Als je een heel specifiek vraagstuk hebt dat je opgelost wilt hebben, dan kan dat met een enkele sessie geregeld zijn. Wil je significante en structurele groei realiseren als ondernemer of met je onderneming, dan duurt het traject zolang als er vertrouwen, vooruitgang en toegevoegde waarde wordt geleverd, dit kan dan maanden of jaren zijn. Sommige ondernemers kiezen ervoor om zichzelf doorlopend een mentor te gunnen voor maximale impact, het ligt dus aan je drive om te ontwikkelen en de te realiseren doelstellingen.

In ieder geval een tijdsblok in jouw agenda om te werken aan jezelf (‘me-time’) of jouw bedrijf. Daarnaast heb je altijd de beschikking over ervaren ondernemer om mee te sparren over strategische zaken die spelen binnen jouw bedrijf. Het uiteindelijke resultaat is dat jouw doelen worden gerealiseerd.

Uiteraard dat je in jezelf investeert, tijd beschikbaar maakt om te werken aan jouw ambities en de discipline hebt om de afspraken met jezelf na te komen. De hoeveelheid tijd die jij vraagt van het mentorschapstraject, hangt af van jouw discipline, focus en doelstellingen.

Ja, ik ben en blijf jouw persoonlijke mentor en sparringspartner en we spreken elkaar op samen afgesproken momenten 1-op-1. Geen andere mentors, coaches, of online programma’s.

Die vraag kun je alleen zelf beantwoorden. Je kunt het antwoord hierop ontdekken door een vrijblijvende afspraak met mij in te plannen.

Alles staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op elkaar. Ik heb het met ondernemers over persoonlijk leiderschap, zelfvertrouwen, discipline, strategie, het aansturen van een team, productiviteit, met als resultaat de juiste mate van business groei.

Als je open staat voor nieuwe ideeën en de discipline hebt om dat te doen wat je met jezelf afspreek overstijgt het financiële rendement altijd de investering… meermaals. Dit is nog los van de resultaten die niet in geld zijn uit te drukken zoals het leven in je kracht, ondernemen met passie met de juiste mensen en partijen om je heen die precies dat doen wat jij verwacht, iedere dag weer.

Het maakt niet uit of je een ondernemer in spé bent of een doorgewinterde entrepreneur, of je wel of geen personeel hebt, of wat je jaaromzet is. Ook het type bedrijf of de branche maakt mij niet uit, maar gezien mijn technische achtergrond is een bedrijf in de technische dienstverlening wel het bedrijf waarin ik me optimaal kan inleven. Ik heb ervaring in het werken met en voor kleine bedrijven, grote bedrijven of bedrijven die groei hebben gerealiseerd en dan niet alleen op financieel vlak. Wat wel uitmaakt is hoe gemotiveerd je bent om te werken aan jezelf, jouw bedrijf en jouw doelen. Discipline is voor mij een heel belangrijke kernwaarde, simpelweg dat doet wat nodig is om de afspraken met jezelf na te blijven komen, iedere dag weer! Daarom neem ik het ontwikkelen van deze kernwaarde altijd mee in al mijn trajecten. Hiermee realiseer ik (meer) vertrouwen in jezelf en in het realiseren van je doelen zodat ze ook afhankelijk zijn van jou en niet van mijn aanwezigheid. Daarnaast ben ik slechts mentor van een beperkt aantal ondernemers, het kan dus goed zijn dat ik voor jou niet de juiste mentor ben of direct kan beginnen. Maar ook dan zoeken we naar de voor jou juiste volgende stap. Je gaat altijd vooruit!

Begeleiding van ondernemers in spé

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen is ontzettend spannend, maar jouw drive is sterker! Samen kijken we hoe we de overstap van loondienst naar jouw eigen bedrijf zo goed mogelijk kunnen inrichten zodat jij je er comfortabel genoeg bij voelt om de stap te maken. We kijken bijvoorbeeld naar jouw minimaal benodigde inkomen en hoe we dit kunnen realiseren, de hoeveelheid “Fuck You Money” en waar jij gelukkig van wordt op de korte en lange termijn. Ook kijken we natuurlijk verder naar de toekomst. Hoe zie jij jouw bedrijf voor je over een aantal maanden of jaren? We stellen doelen op en hakken deze in behapbare stukken zodat je jouw bedrijf opbouwt op een wijze die bij jou past en energie van krijgt.
Nu vrijblijvend kennismaken
Startende ondernemer

Business mentor voor (startende) ondernemers

Ik stel me graag op als jouw business mentor om de groei die jij voor ogen ziet samen te realiseren. Als een ware sparringspartner en iemand die met je meekijkt- en ook denkt help ik jou om juiste keuzes en prioriteiten te bepalen. Ik zorg ervoor dat jij stopt met schipperen én koers gaat varen. Ik werk dan ook niet met een standaard coachingstraject, maar ik wil van jou weten waar jouw knelpunten zitten en ga jou heel gericht en pragmatisch helpen met deze items. Ik zeg altijd: “Ze hebben mensen naar de maan geschoten en die zijn terug gekomen, dus hoe moeilijk kan jouw knelpunt zijn?”.  Ik ben bedrijfskundig geschoold, dit in combinatie met mijn jarenlange ervaring als ondernemer gaat het jouw samen met mij lukken om jouw weg naar succes helder te krijgen, te bewandelen en dagelijks succesvol te zijn.
Nu vrijblijvend kennismaken

Business mentor voor ervaren entrepreneurs

Misschien ervaar je wel dat jouw bedrijf ontzettend is gegroeid en vind je het nu lastig om zelf meer balans tussen je werk en privéleven te krijgen. Anders gezegd, misschien wil je wel ervaren hoe het is om meer aan jezelf te werken in plaats van aan je bedrijf terwijl je bedrijf toch verder groeit. Het is fijn als er iemand naast jou staat met genoeg ervaring, maar nog belangrijker, iemand die een andere en eerlijke kijk brengt op zaken. Altijd uitgaande van de ondernemer zelf, laat ik je inzien hoe je eenvoudig meer rust ervaart en tegelijkertijd meer energie krijgt. Ook als je weer eens behoefte hebt om gechallenged te worden ben ik jouw business mentor to go to.
Nu vrijblijvend kennismaken
Ervaren entrepreneur